Over Ons

NPC About Us

Het Global Sustainable Enterprise System (GSES-system.com/ GSES) faciliteert de Nationale Product & Project database, voor de bebouwde omgeving en recent ook het groen in de bebouwde omgeving.

De zoektocht naar circulaire product alternatieven is zoals u weet gestart vanuit de gedachte om de lopende opgave van de energietransitie niet los te zien van de opgave met betrekking tot de circulaire bouweconomie. De vraag of ‘dat circulaire product alternatief’ wel bestond was aanleiding voor het Ministerie BZK om Cirkelstad te vragen op zoek te gaan naar producten en naar een methodiek om producten te kunnen gaan vergelijken met elkaar.

GSES System en ZOOOW! | building formats hebben met o.a. Cirkelstad, op basis van de eerste analoge product catalogus, de digitale omgeving van de Nationale Product en Project Database gerealiseerd. De database dient als hét circulaire alternatief, gevisualiseerd en gemeten met de circulaire footprint van de bouwproducten doorgerekend op basis van de Sustainable Footprint Standard – Circular Footprint die wordt gevisualiseerd in het GSES System platform.

De Nationale Product & Project catalogus visualiseert, documenteert, verifieert (middels een onafhankelijk Certificerende Instellingen netwerk) en publiceert het Circulaire Footprint certificaat met aanvullend 11 KPI’s van elk materiaal of product dat in de bouw gebruikt wordt.

KWS – PlasticRoad is recentelijk als eerste project onafhankelijk gecertificeerd en biedt opdrachtgever en opdrachtnemer inzicht, handvatten en handelingsperspectief om te blijven werken aan een beter product en betere samenwerking. “De Nationale Product-, Project Database en de mogelijkheid voor een onafhankelijke certificering maakt ons transparant en geeft ons het inzicht waar verbeterkansen liggen voor de vervolg ontwikkeling van ons aanbod en organisatie”, aldus Anne Koudstaal, Directeur Product bij PlastRoad B.V.

REGISTREER JOUW PRODUCT NAAR DATABASE